Ikebukuro restaurants - European food

#1:  Ikebukuro - European food Author: secret-japan

Ikebukuro - European food





F BLUE

La Fête de Marguerite



#2:  Re: Ikebukuro restaurants - European food Author: sanji

Marguerite (マルグリット) - French ****

Address - 東京都豊島区南池袋2-27-2 マルグリットビルB1F
Opening hours - from 11:30 to 14:30, and from 17:30 et 22:00 (LO - Sun, Hol : 21:30 LO)
Telephone - 03-3985-6779
Menu - In Japanese only
Credit Cards - OK

Below the restaurant "La Fête de Marguerite", Marguerite has an independent cook and therefore a different menu. Let's be clear, this place offers a great quality/price ratio! At dinner time, there is a 3000 yen menu (2 starters, granite, main dish, cheese or dessert, coffee or tea) which offers a good selection of tasty fish and meat dishes. Some require extra fee (300-500 yen). Alternatively, there is a specific 4000 yen menu, with no butter used for the cooking. And finally, for 5000 yen, you can enjoy a great menu including a salad with (some) caviar, a blue cheese soup, a main dish of grilled foie-gras and the same cheese - dessert, coffee - tea choice.
Everything was really well-prepared, and this is clearly a place I will go back to. The service could had been more friendly, though.

Now the best part: you can bring or own wine bottle for a 1050 yen-fee. Or enjoy a bottle from their wine list, which is much, much better than the one upstairs at "La Fête de Marguerite". We noticed a Chateau Citran 2002 for less than 7000 yen - a great bargain.
And if you have dinner there on Monday: all wine bottles are half-price!!!

web: r.gnavi.co.jp/g285301 (site gnavi, with coupon)

#3:  Re: Ikebukuro - French food Author: sanji

La Fête de Marguerite ****

Address : 東京都豊島区南池袋2-27-2
Telephone : 03-3985-5885

Un peu plus grand que les restaurants français habituels de Tokyo, avec de la place pour 40 convives, cet endroit offre une cuisine traditionnelle dans un cadre confortable. Les prix sont très raisonnables, avec un menu à 2730 yens (entrée, plat principal et un dessert à choix) et 3780 yens (entrée et plat principal du chef, choix de multiples desserts).
L'entrée du jour, une salade avec foie gras mi-cuit, fruits rouges et figues offrait un goût étonnant, parfait pour l'automne; le plat principal, boeuf sauté sauce aux truffes était moins original, le goût des truffes n'étant pas évident à détecter. Le saumon fourré aux coquilles St-Jacques servi avec une sauce au beurre et petits lardons permet de découvrir une nourriture très riche - voire lourde vu les standards japonais - mais très différente des autres restaurants japonais que l'on trouve à Tokyo. Le chariot de dessert termine le repas dans la même ambiance (gateau au caramel, tarte aux amandes ou aux noix, etc.)
Toujours plein à midi, et souvent le soir. La carte des vins français est limitée et trop chère, mais il y a également quelques demi-bouteilles et bouteilles de vins du nouveau monde.


web: r.gnavi.co.jp/g285300 (site gnavi, avec coupon)

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